Gebroken Rib

Gebroken Rib

Gebroken Rib

Hoe breek je een rib!? Ik heb verschillende sporten gedaan, fitness, wakeboarden, kickboksen en al mijn hele leven ben ik met voetbal bezig. Juist bij dat laatste heb ik wel het een en ander opgelopen. Gekneusde enkel, banden en spieren, gescheurde hamstring, teen uit de kom die bij het terug zetten brak en gekneusde ribben. Ik kan nu melden dat het laatste erger is dan gebroken ribben. Het slapen gaat net zo ongemakkelijk maar overdag heb je minder last van een gebroken rib dan van een gekneusde rib. Buiten het bewegen van je rib binnen je borstkas en wat ongemak bij diep inademen en het tillen van zware voorwerpen is de pijn dragelijk voor zover je over pijn kan spreken. Het zeurt nu en dan en een verkeerde beweging waaraan je je zelf aanpast die niet te maken is er verder geen pijn.

Maar met alle risico’s die je dagelijks loopt met sport en werk denk je aardig door het leven te lopen. Met sport doe je wat voorzichtig en met werk neem je voorzorgsmaatregelen om zo veilig mogelijk je werk uit te oefenen. Geen enkel probleem! Maar kijk uit voor de zondag! Geen sport en lekker uitslapen. Als je dan eindelijk wakker wordt voel je een ongemakkelijk gevoel en je denkt alweer bij je zelf, shit mijn rug het zal toch niet. Je wordt immers ouder papa. Maar nee de pijn zit dit keer hoger en opzij ergens bij je ribben. Verkeerd gelegen misschien!? Als je een verkeerde beweging maakt wordt de pijn wat erger en je denkt, ohw het kan erger. Maar hoe kom je er aan, die vraag stel ik mijzelf nog steeds. Heb ik weer liggen snurken en kreeg ik in mijn slaap een por. Dat zou ze me nu niet meer durven te zeggen. Nee dat denk ik niet.

Tien minuten na het verdraaien ebt het alweer weg maar dan is daar ineens een verschrikkelijke nies. Het is of er in je borstkas een elastiekje knapt, als de pees van een gespannen boog die klapt. De tranen springen meer dan uit je onderbroek en je vraagt je af wat er gebeurde. De hele dag wat pijn en je weet er is iets mis maar morgen zal het minder zijn. Totdat je naar bed gaat en je niet weet hoe te gaan liggen. Iedere beweging doet pijn. Dan toch maar even naar de dokter die je rib zo even heen en weer beweegt alsof er wat losse stokjes in je lichaam zitten.

Nou ja.., vanmorgen foto’s laten maken die bevestigde dat mijn rib is gebroken en inderdaad ik heb er ooit ook om gelachen toen ik de “weetjes” op het internet las. “Met niezen kan je een rib breken” en het is dus echt waar. Je doet met sport zonder na te denken de meest bizarre dingen en breekt je rib met niezen. Lachwekkend gewoon!

Ik heb hem gebroken en niet gekneusd, ik ga dus maar weer eens aan het werk! Dat kon ik niet zeggen toen ik mijn ribben gekneusd had, toen was ik de eerste 3 weken zoet. Er zijn dus ergere dingen. Zoals het fout wisselen van een schaatser op aangeven van een coach!

Share This:
Tags: 

Geef een reactie