Sfeer met licht en andere elektrische installaties

Sfeer met licht en andere elektrische installaties

Sfeer met licht en andere elektrische installaties

Wie in het centrum van Haarlem een eet- of drinkgelegenheid bezoekt, heeft grote kans dat hij oog in oog komt te staan met een elektrische installatie van de firma Vosman. Een elektrotechnische installatie is voor een groot deel verborgen in muren, wanden, (systeem)plafonds en vloeren. De kans dat u er over nadenkt wie de installatie heeft aangelegd is dan ook gering. Dat uw piepkuiken van een gril komt met 280 volt – 63 ampère krachtstroom zal u geheel ontgaan. Dat het apparaat dat uw pinpas leest opgeladen wordt op 12 volt zal u allerminst kunnen bekoren. Waar u wel gevoelig voor bent, is de sfeer die voor een groot deel door het licht bepaald wordt. U kunt nog zo’n sfeervol aangekleed etablissement binnen lopen, als het licht niet goed is kan dit snel af doen aan de algehele sfeer. Licht kan het aanzicht van het eten op uw bord bepalen. Bovendien bepaalt het licht uw gemoedstoestand en de algehele gezelligheid.

Sfeer

Nolita PizzabarRestaurant La Plume, Café Colette, Bar & Grill The Louisiana Lobstershack, Cafe ‘t Hemeltje in Bloemendaal en ‘t Kantoor Café zijn enkele publieke gelegenheden waar de installaties geleverd en aangelegd zijn door Vosman Electrotechnische installaties. In deze gelegenheden kan je genieten van een sfeervolle aankleding waar licht, sfeer bepalend is.  Hoewel je zou kunnen zeggen dat het één niet zonder het ander kan is licht toch het meest bepalend. Goed stucadoorswerk, een degelijke vloer en het interieur zijn bepalend voor je uitstraling. Maar het is wel degelijk van belang hoe je het uitlicht.

Commerci

Licht is niet alleen belangrijk voor de sfeer. Licht kan het koopgedrag van klanten beïnvloeden. Het speelt in op het gevoel en de gemoedstoestand van potentiële klanten. Het kan van invloed zijn op de kleur van de aangeboden handel en koopwaar maar veranderd ook de manier waarop de klant naar zich zelf kijkt. Misschien dat u ooit met hard tl-licht in een paskamer voor de spiegel heeft gestaan. Herkend u het gevoel van een leuk broek of jurkje op uw bleke huid. Het heeft uw keuze vast vaker dan uw lief is in positieve- of negatieve zin beïnvloed.

Vosman Installaties

Fotografie

Fotografen weten niet beter, hoog licht, laag licht, diffuus licht, direct licht, etc, etc. Licht is bepalend voor de sfeer van een foto. Het geeft sfeer aan de omgeving en plaatst het te fotograferen object in het middelpunt van die omgeving, of juist niet. Niemand kan beter met licht spelen dan een goede fotograaf.

Kantoor

Als het uw koopgedrag en uw eetlust beïnvloedt,  wat doet licht dan met mensen op een kantoor? Veel mensen brengen 8 uur per dag door op een kantoor voor hun werk. Of het nu administratief is of artistiek ook hier heeft licht invloed op het functioneren van de werknemers. Het voeren van verkeerd licht kan zelfs lijden tot ziekteverzuim. Te fel licht, direct licht (zogenaamd hard licht) of een verkeerde kleur licht kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Bovendien kan door het voeren van foute verlichting de productiviteit, inspiratie en concentratie afnemen. Allemaal in het nadeel van het bedrijf.

Thuis

Kortom, licht heeft een grote invloed op uw stemming en uw gedrag. Daarom is het belangrijk ook thuis te kiezen voor de juiste verlichting. De verlichting in huis moet niet alleen functioneel zijn maar ook sfeervol. Bovendien moet het armatuur passen bij het interieur. Met de RGB led spots en verlichting is tegenwoordig van alles mogelijk betreffende warmte en kleur. Sfeervol en functioneel maar ook dimbaar. Het is daarom geen gek idee om een lichtplan te (laten) ontwerpen. Neem hiervoor een goede elektricien of installateur die met u mee denkt. Niet alleen op het gebied van licht, maar ook betreffende het schakelmateriaal, schakelkasten en plaatsing van de verschillende installaties. Vosman Elektrotechnisch Aansluitbedrijf  is zo’n bedrijf. Ton Vosman, eigenaar van het bedrijf denkt mee en adviseert op verschillende niveau’s binnen een gekozen budget. Bent u op zoek naar een elektrotechnisch installateur met vakkennis en stelt u een persoonlijke benadering op prijs, neem dan contact op met T. Vosman Electrotechnisch Aansluitbedrijf  en laat u informeren over de prijzen en mogelijkheden.


Traplicht Barverlichting Keuken verlichting


T. Vosman Electrotechnisch Aansluitbedrijf


Ton Vosman

Share This:

Geef een reactie