Restaurant Es Racó d’en Jaume

Restaurant Es Racó d’en Jaume

Restaurant Es Racó d’en Jaume


Menucart - Es Racó D'en Jaume

Menucart – Es Racó D’en Jaume

Santa Maria is een dorpje tussen Palma en Alcudia. Als doodnormale toerist zal het niet snel in je opkomen de snelweg MA-13 te verlaten om dit kleine dorpje aan te doen. Santa Maria del Cami is een traditionele Mallorcaanse plaatsje in het Es Pla (centrale vlakte) van Mallorca, met uitzicht op het prachtige nabijgelegen Tramuntana gebergte. Maar er is één dag in de week dat je niet om het plaatsje heen kunt. Op zondag is er een grote markt. De markt geeft inzicht in het traditionele leven van het Mallorcaanse leven, gebaseerd op landbouw en ambachten. De hoofdstraat is druk en gevuld met de lokale bevolking en toeristen. In de omliggende straten kan men zich te goed doen aan de traditionele architectuur en de verborgen pleintjes.

Als men Santa Maria in zuidelijke richting verlaat via de oude weg (MA-13a), parallel liggend aan de snelweg passeert men restaurant Es Racó d’en Jaume. Eventueel ook direct te bereiken door afslag 8 te nemen op de snelweg MA-13 de hoofdweg tussen Palma en Alcudia. Het restaurant is gespecialiseerd in typisch Spaanse vlees- en visgerechten. Natuurlijk ontbreken de verschillende rijstgerechten als paella, fideuá de marisco en arroz negro niet op de menukaart.

De serre van Es Racó d'en Jaume

De serre van Es Racó d’en Jaume

Het restaurant zet in op de lokale bevolking maar u zou zichzelf te kort doen wanneer u een bezoek Es Racó d’en Jaume aan u voorbij laat gaan. De lokale bevolking gaat vroeg aan tafel voor de warme maaltijd. U bent er dan ook vroeg in de middag al meer dan welkom. Kinderen kunnen zich vermaken in het bijgelegen buitenzwembad dat een centrale plaats inneemt tussen de omliggende terrassen. Natuurlijk kunnen ook de volwassenen gebruik maken van het zwembad om even af te koelen van de zinderende warmte. Vergeet dus niet uw zwemspullen mee te nemen wanneer u het binnenland in gaat van Mallorca.

Vis van de dag.

Vis van de dag.

Naar Mallorcaanse gewoonte start men vaak met verschillende soorten tapas en serveert men brood met olijven en een schaaltje aioli. De huiswijn is van een prima prijs kwaliteit verhouding maar het is natuurlijk altijd mogelijk een eigen keus van de wijnkaart te maken. In deze fantastische ambiance is het snel gezellig of je nu met een kleine of grote groep mensen bent. Tijd gaat snel als het gezellig is en dan is het al snel tijd voor het hoofdgerecht. Met grote groepen is één van de verschillende soorten paella een aanrader. De prijs voor rijstgerechten gaat per persoon en kan men bestellen voor minimaal twee personen. De verschillende vleesgerechten worden gebakken of bereid op de gril. Ongeacht wat u kiest of welk stuk vlees je ook bestelt het is mals en goed van smaak. Niet anders is het met de visgerechten. Mosselen, gebakken of gekookt, tong, inktvis of dorade het is vers en op sublieme wijze bereid.

Paella

Paella

Kortom, Es Racó d’en Jaume is een restaurant waar u gegeten moet hebben wanneer u Mallorca heeft aangedaan. Natuurlijk hoeft u niet te eten naar de traditie van de bevolking maar kunt u ook een voor- , hoofd- en nagerecht kiezen of alleen een kleine tussendoor. Houdt u er rekening mee dat het restaurant tussen 17.00 uur en 19.00 uur gesloten kan zijn. Niet voor iedereen gebruikelijk maar voor de inwoners van Mallorca heel normaal. Restaurant Es Racó d’en Jaume heeft een website en een facebook pagina die u kunt bezoeken.


Restaurant Es Racó d’en Jaume

Share This: