Overknee laarzen

Overknee laarzen

Overknee laarzen

Over de knee laarzen, overknee laarzen of kniehoge laarzen. We bedoelen de laarzen die over de knie vallen, net er boven of tot op de dij. Brede schacht, strakke schacht, hoge hak, naaldhak, platte hak, suède, leer, suèdine, ze zijn er dit jaar in alle soorten en maten. Wij van Body Silhouette zijn grote fan maar voor veel vrouwen is het nogal een dingetje. En terecht, ze komen de laatste jaren steeds weer terug. Ieder jaar worden de laarzen op alle fashionsites of modeblogs aangekondigd als trend maar lijken de laarzen het niet te redden omdat er toch wat risico’s kleven aan het dragen van een paar laarzen waarvan de schacht tot boven de knie reikt. Maar we schijnen er dit jaar niet echt niet aan te ontkomen. Vandaar dat onze redactie een aantal looks van fashionbloggers onder de loop heeft genomen en een aantal do’s en dont’s voor je op een rij heeft gezet.

Andyandra Overknee Boots

Andyandra Overknee Boots

‘Pretty Woman’ look

Als men het heeft over overknee laarzen refereert men vaak aan de ‘Pretty Woman’ look van Julia Robert. Lak, brede hoge schacht en hoge stilettohak direct geassocieerd met ordinair en trashy en dat is niet geheel onterecht. In haar strakke, veel te blote jurkje speelde Julia een dame van lichte zeden die ingehuurd wordt door Richard Gere in de rol van zakenman. Gelukkig hebben de makers het kant en de netpanty achterwege gelaten anders was de nachtmerrie compleet geweest. Het is dus zaak deze look op zoveel mogelijke fronten te ontwijken.

Juiste keus van overknee laarzen

Wanneer je voor overknee laarzen gaat, kies dan voor suède of de suèdelook (suèdine). Ga je toch voor leer of leatherlook zorg dan

voor een zo’n mat mogelijk exemplaar. Lak of glanzend is een no-go. De suède uitvoering is absoluut favoriet. Er zijn veel modellen op de markt waarbij de schacht wat breder uitloopt maar wij geven de voorkeur aan een schacht die mooi aansluit aan het been. Bij overknee laarzen valt de keuze al snel voor een veilige vlakke zool en hak. Ben je niet bedeeld met een paar super lange benen kies dan voor een exemplaar met een elegante hak of naaldhak. De laarzen zijn momenteel in vele trendy kleuren te verkrijgen. Kies dus niet direct voor zwart maar denk ook eens na over een andere kleur.

Stuart Weitzman

Stuart Weitzman Prague

 

Combineren en stylen

Een andere trend zijn de cozy oversized truien. Fijn gebreid, grof gebreid, lang kort, wijde hals, smalle hals, col het mag allemaal. Mix and match met een blouse, leer rokje of short, panty en natuurlijk kan deze outfit niet zonder onze over knee laarzen.

Herfst, winter en het vroege voorjaar. Ideale seizoenen voor het dragen van overknee laarzen in combinatie met eerder genoemde truien. Modellen lang genoeg om als jurk te dragen hebben geen short of rokje nodig. De over knee laarzen die momenteel de trend zijn, bedekken een groot deel van je benen en is het mooi wanneer deze strak om het been sluiten. Ze stralen enorm veel seks uit. Zorg dus dat de trui of het rokje er onder niet te kort is waardoor je er al snel trashy uit ziet. In geval van een short of het rokje is het afstijlen met een lange jas of een vest aan te raden. Een trenchcoat die net dat stukje been bedekt is natuurlijk ideaal.

Stuart Weitzman - Girl From Panama

Stuart Weitzman – Girl From Panama

Een leren broek of slim- en skinny jeans, en opnieuw één van de oversized truien doet het altijd goed in combinatie met de overknee laarzen. Hiervoor zijn het model laarzen die iets korter zijn en iets minder aan het been aansluiten ook goed geschikt.

Vervang de trui door een top of blouse met blazer en we verlaten de basic looks. Afstijlen met een sjaal en hoed en we creëren een chique en classy geheel. Zeker wanneer we de wat langere jas weer van de kapstok halen. Wil je toch iets meer basic, dan is het dragen van een chunky imitatie fur jasje een aanrader.

Het combineren en stylen van een paar overknee laarzen tot een chique en classy outfit is in de praktijk dus best lastig. Het overgrote deel van de fashionbloggers die wij volgen lijkt het zonder problemen te lukken.

Conclusie:

  • Lange jas of vest bij het dragen van een rok of een jurkje.
  • Laat een stukje been zien tussen laars, jurk, rokje of short.
  • Skinny jeans of leren broek altijd goed.
  • Mix matched oversized, ruimvallende kleding en sweaterdress.
  • Imitatie fur jasje of vest.
  • Blazer, sjaal en eventueel hoed voor classy geheel.

 

 

Ben jij er klaar voor?

 

 

 


 


 

Share This:
Tags: