Kerst in Florida

Kerst in Florida

Kerst in Florida

Vandaag is zo’n beetje alles gesloten, natuurlijk in verband met kerstmis. We hadden ons dan ook voorgenomen een eens lekker van het weer te genieten. Vandaag dus niets bijzonders, behalve dan dat het kerst is en dat ik op die dag geboren ben. Van kerst of mijn verjaardag merken we verder dan ook helemaal niets. We zitten in de zon nabij het strand en dat is voor ons redelijk ongewoon. Ik deed het op mijn tiende/elfde en elfde/twaalfde eens eerder met mijn ouders op de Canarische eilanden.

We nemen plaats bij het zwembad en de dag ziet er uit zoals we deze op een normale zonvakantie op Mallorca beleven. Net over twaalven maken we met z’n drietjes een strandwandeling richting het zuiden. Ezra gaat op schelpen jacht want ze zijn hier wel erg mooi. We tafeltennissen wat en doen het balletje gooien in het water. We spreken wat andere Nederlanders die morgen alweer naar huis gaan. Ze hebben het over de Prime Outlets – Ellenton, een soort Batavia dorp in Lelystad maar dan vele malen groter met echte outletspullen en morgen nog in de aanbieding ook want het is uitverkoop.

Om drie uur is het in Nederland zes uur later en hebben de meeste Nederlanders het kerst diner achter de kiezen. Ik loop met mijn laptop naar de receptie om verbinding met internet te maken en contact met mijn vader en moeder die bij Anneke zijn om de felicitaties in ontvangst te nemen via Skype. Ook op Hyves wat felicitaties waardoor ik toch een beetje het gevoel heb dat ik jarig ben. Mijn verjaardagsgevoel komt toch een klein beetje boven. Van kerst merk ik nog steeds geen ene klote.

’s Avonds eten we in ‘Het Kompas’. Onze tweede keer deze vakantie maar het is dan ook het restaurant van ons hotel. Chantal neemt kip en ik wil in eerste instantie het zelfde nemen maar dit vindt Chantal niet leuk waarop ik besluit voor iets van een varken te gaan. Opnieuw erg veel en ben ik blij dat ik niet de ander helft van Chantal haar kip op mijn bord heb liggen. Opnieuw erg veel en opnieuw krijgen we het niet op.

Na het kerstdiner wat net zo goed een normaal diner had kunnen wezen trekken we ons zoals iedere avond terug in onze hotelkamer. Ezra mag nog even met zijn hotwheels spelen en terwijl de regen met bakken uit de lucht valt overleggen wij wat we morgen gaan doen. In gedachten hadden we opnieuw een shoppingmall maar besluiten naar de outlet te rijden ten zuiden van St. Pete Beach. Ik start nog even mijn telefoon op en ook daar ontvang ik nog een tiental sms-jes met felicitaties.

Share This:

Geef een reactie