Nieuwjaarsdag Florida

Nieuwjaarsdag Florida

Nieuwjaarsdag Florida

Als we om zeven uur op staan blijkt het opnieuw een mooie dag op St. Pete beach. Het is wel wat kouder dan de dagen ervoor. Dat het af zou koelen kon je afgelopen nacht ook al voelen. Terwijl het de laatste nachten er voor toch aardig op temperatuur bleef.

We doen onze laatste dingen voor we de koffers kunnen sluiten. Ondanks diverse aankopen sluiten onze koffers makkelijk. We doen nog een laatste ronde zodat we er zeker van zijn dat we niets zullen vergeten.

We gooien de koffers achter in de auto en checken uit bij de balie. We krijgen nog snel even een rekening voor het parkeren, eten in het restaurant en drinken aan het zwembad voor onze kiezen maar het valt allemaal mee.Dan rijen we voor de laatste keer de parkeerplaats van het hotel af en rijden richting Tampa.

We zijn vroeg maar ondanks dat zijn er veel auto’s op de weg. Overal staan borden met informatie over parkeren vanwege een American Football wedstrijd die in het Raymond James Stadium wordt gehouden in verband met de Play Offs. Tampa Bay Buccaneers maakt nog een kans zoals ik had begrepen en daarom werd er groots uitgepakt, alhoewel ik er vanuit ga dat ze dat altijd wel doen.

Op het vliegveld leveren we nog net voor negenen onze auto in. De auto wordt rondgelopen en er zijn geen extra kosten dus dat verloopt allemaal erg vlotjes. Als we bij de incheckbalie voor onze koffers komen regelen wij onze instapkaarten middels ons paspoort terwijl een vrouw de koffers labelt. Ook dit verloopt allemaal erg soepel en hoewel de heenweg ook weinig problemen gaf gaat het nu allemaal net eventjes makkelijker.

Omdat de auto om negen uur ingeleverd moest zijn bij Hertz en alles erg soepel verloopt zitten we om kwart over negen al in de terminal. We winkelen nog wat en besluiten we naar de gate te gaan die alleen is te bereiken via een monorail. Als we onze instapkaarten hebben getoond mogen we plaatsnemen in het voertuig op weg naar de gate en daar begint het circus. Schoenen uit, riem af, laptop uit de tas, ieder zijn eigen paspoort en instapkaart. Dan gaan we zonder probleem door de scannerpoort en worden onze spullen één voor één gescand. We kunnen nu rustig plaats nemen in de vertrekhal waar ons vliegtuig nog niet is geland. In de verte is het Raymond James Stadium goed zichtbaar versiert met veel ballonnen. Het is goed zichtbaar dat er vandaag gespeeld wordt. Er blijkt een gratis wireless internetverbinding te zijn waarmee we via Skype nog even snel verbinding maken met het thuisfront. Het is daar inmiddels half vijf, plaatselijk is het half elf en zien we ondertussen ons vliegtuig verbinding met de gate. Alles lijkt op tijd te gaan.

Stipt twaalf uur stijgen we op van Tampa met een Airbus 320 ER. Vanuit de lucht zien we dat het nog steeds wit is op Detroit en alles incl. de grote meren zijn dichtgevroren en we verwachten dit straks ook een beetje in Nederland. Als we landen zien we dat het niet meer gesneeuwd heeft sinds de vorige keer dat we hier waren. Gedooid heeft het evenmin maar de banen en het platform zijn redelijk schoon van sneeuw en ijs. Voordat we uitstappen maken we ons nog even druk over de koffer, met de vraag of ze nu wel automatisch op transfer gaan. Maar we stappen uit op gate 51 en kunnen oversteken naar de overkant met de even cijfers waar gate 54 zich bevind en waar ons toestel naar Amsterdam al klaar staat. We nemen wat te drinken, snacken wat en dan gaan de eerste passagiers alweer in de rij staan om het toestel te betreden. Het gaat opnieuw soepel en makkelijk en precies op tijd verlaten we Detroit richting Amsterdam. De laatste rij stoelen achterin het vliegtuig bestaat niet uit 4 maar uit 3 stoelen. Wij hebben dit keer het geluk de achterste rij te hebben. Ik zit rechts en het gangpad is door het ontbreken van een stoel lekker breed. Hierdoor zitten we ook weer niet echt recht achter ons beeldscherm maar das een klein detail. Slapen kunnen we niet en precies elf uur en drie kwartier na ons vertrek op Tampa, landen we om 2 februari, 5.45 uur op Schihol. Het gevoel dat het voor ons nog net 1 januari, 23:45 uur is, raken we die ochtend niet kwijt.

Share This:

Geef een reactie