Boekpresentatie in Amsterdam

Boekpresentatie in Amsterdam

Boekpresentatie in Amsterdam

Anderhalf jaar geleden werden we getipt door Sandra op Hyves over een boek. ‘Weg van Lila’ een autobiografische roman over de strijd van een vader om zijn kind, geschreven door Patrick van Rhijn. Nu had ik nog net gehoord van ‘Er komt een vrouw bij de dokter’ maar als je me toen vroeg wie ‘Kluun’ was had ik je daar geen antwoord op kunnen geven. En nu nog zou ik er eerst over na moeten denken wat lezen is nou niet betreft een hobby van me. Alleen op vakantie lees ik zo nu en dan een boek maar ik heb er gewoon domweg het geduld niet voor. Ik ben op een strand of zwembad gewoon te snel afgeleid door alle mensen om mij heen. Mensen kijken vind ik heerlijk en ik geef het toe het zijn vooral de vrouwen die mijn concentratie problemen veroorzaken. Dus.., who the fuck is Patrick van Rhijn en dat zullen op dit moment nog de meeste denken onder ons. Ik ben even naar zijn website gesurft en zijn Hyvesprofiel en vond daar wel erg veel vrouwtjes op staan.’ Doet hij leuk met het schrijven van een boek’, dacht ik nog. Ik heb het naast me neergelegd en ben het vergeten.

Ruim een half jaar geleden kwam ik beroepsmatig in contact met een vlotte jongeman. Te minste in eerste instantie klonk hij als een jongeman. Toen ik na het maken van een afspraak een aantal dagen later na wat zoekwerk voor zijn deur stond, ik ben niet in het bezit van een Tomtom kon ik bevestigen dat het om een jongeman ging. Hij heeft mijn leeftijd dus ik kan gerust zeggen dat het een jongeman is.

Gastvrij, goede humor en in de hoek van de woonkamer een computer waar op het scherm Hyves open stond dus je begrijpt al snel ging het over andere dingen als waar ik voor gekomen was. Hij bleek een roerige periode achter de rug te hebben en was momenteel in rustiger vaarwater terecht gekomen. Hij vertelde alles op virtueel papier van zich afgeschreven te hebben en met wat inkt en wat papier was daar inmiddels een fysiek boekwerk van uit gekomen. Ik heb dat boek van hem mee gekregen en heb dit op vakantie met één oog in het boek en de ander gericht op het vrouwelijk schoon op mijn gemak gelezen. En nog veel te snel was het boek uit.

Zo kwam ik dus ik contact met Patrick van Rhijn. Dat Sandra een intensief bezoekster is van zijn persoonlijke en publieke Hyves en alle nieuwtjes mee krijgt maakt dat ik samen met haar op de presentatie van zijn nieuwe boek aanwezig was. Ze had kaartjes gewonnen, in eerste instantie zichzelf afgemeld. Op de valreep heb ik gevraagd of ze het leuk vond als ik mee ging. Nog nooit een presentatie van een boek meegemaakt maar het was erg leuk van opzet en nog gezellig ook.

Ik ben geen kenner, geen lezer maar ‘Weg van Lila’ sprak mij erg aan. Kleine details zijn veranderd, zijn verzonnen en toegevoegd en zoals hij zelf zegt is het autobiografische fictie. Toch denk ik nog steeds dat het hier om kleine details gaat om contrast beter weer te geven. Omdat ik zelf een zoon heb kon ik me goed inleven in het verhaal. Ik krijg de indruk, nee het is zeker dat het boek veelal door vrouwen wordt gelezen maar iedere vader zou het gelezen moeten hebben.

Gisteravond was de presentatie van ‘Vaderstad’ het vervolg op ‘Weg van Lila’. Met veel creativiteit kan ik wel zeggen. Het boek heeft namelijk een soort van soundtrack en daarbij weer een videoclip waar Tatum Dagelet de boze moeder in speelt. Erg leuk gevonden. Het vervolg is in mijn bezit en ligt klaar voor vakantie. Patrick schrijft ondanks het trieste verhaal erg leuk. Het boek ‘Weg van Lila’ leest makkelijk weg wat in mijn geval erg goed uitkomt. Hij heeft op de presentatie wat stukjes voor gelezen en ben er van overtuigd dat dit met ‘Vaderstad’ ook het geval is. Gisteravond werd het mij uiteindelijk ook duidelijk waarom hij me ooit vroeg of ik in mijn hobby webshop grote roze dildo’s verkocht. Maar waterkokers, die verkoop ik niet.

Om in boekenland voet aan de grond te krijgen is volgens mij net zo moeilijk als een nummertje van een cd door een of andere dj op de radio gedraaid te krijgen. Ik vind de combinatie van boek, soort van soundtrack en een videoclip dan ook geweldig gevonden.

Share This:
Tags: 

Geef een reactie