Ongeval Coentunnel

Ongeval Coentunnel

Ongeval Coentunnel

Het is toch ongelofelijk hoe dichtbij vrienden, familie of kennissen bij je in de buurt kunnen zijn zonder dat je hier weet van hebt. Je hebt er geen flauw benul van hoe vaak iemand die je kent vlak achter je zit of je voorbij rijdt. Ik vind het allemaal heel bijzonder het blijkt wel hoe anderen je leven kunnen beïnvloeden.

De ervaring die ik vanmiddag had was ook best bijzonder. Klaar met het werk, moe en voldaan reed ik naar huis om vlak voor de Coen tunnel in de file terecht te komen. Niet heel spectaculair maar dat ik niet op tijd thuis zou zijn was wel zeker.

Beetje tieren en vloeken lucht op maar helpen doet het niet. Het verkeer stond muur en muur vast en in de rechter buitenspiegel komen blauwe zwaailichten dichterbij van ambulance en politie. Later rijd ook de autoambu van Vrolijk voorbij. Even de ANWB site op verkeersinformatie checken. Niets, dan maar even naar VID.

Ik lees dat er minstens vier voertuigen betrokken zijn geraakt bij een aanrijding vanuit Zaandam richting Amsterdam. Er zou alleen sprake zijn van blikschade. Gelukkig denk ik nog, geen gewonden. Mooi voor die mensen maar wat een sukkels dat ze net voor mij een aanrijding moeten veroorzaken.

De minuten tikken langzaam weg als ik nog maar eens even het mobiele internet op de telefoon check als plots in beeld komt te staan dat ik een oproep heb voor dat ik het geluid van de beloproep hoor.

Het is Daan mijn zwager. ‘Weet jij waarom je in die irritant lange file staat’ opent hij direct het gesprek. Waarop ik direct antwoord met de vraag hoe hij weet dat ik in de file sta. Blijkt dat hij me zojuist in tegenovergestelde richting passeerde. Op zich niet bijzonder. Dan verteld hij me dat zijn vriendin Nanneke, mijn schoonzusje met de auto van mijn schoonmoeder in de Coentunnel staat. De auto van voren en achter in elkaar en op z’n kant. Even schrikken maar er was toch alleen blikschade! Hij bevestigt dit en ik bedenk me dat ik dit wel weer apart vind. Geen letsel en blik en rubber is vervangbaar.

Toch bedankt voor het oponthoud, maar ik ben blij dat ze er zonder letsel vanaf is gekomen. Vier minuten, twee kilometer voor me. Geen ongeluk dan had ik dat niet geweten. Misschien rijden wij elkaar ook wel vaker voorbij dan we zelf weten. Grappig toch zolang er geen ongelukken gebeuren.

Share This:
Tags: 

Geef een reactie