Oudejaarsavond in Florida

Oudejaarsavond in Florida

Oudejaarsavond in Florida

De laatste dag van het jaar, en het is een mooie dag met veel zon en een graadje of 25. Ik moet vandaag niet vergeten, om zes uur in de computerkamer te zijn die ze hier in het hotel inmiddels hebben verplaatst naar een oude wc ruimte waar de afvoeraansluitingen van verschillende toiletpotten nog zichtbaar zijn.

Het is inmiddels druk in het hotel en veel Amerikanen hebben waarschijnlijk besloten tussen kerst en oud en nieuw vakantie te nemen. Volgens de ober van een restaurant was het voor en tijdens de kerst ongewoon stil. De drukte van nu maakt het waarschijnlijk voor de plaatselijke ondernemer een klein beetje goed. Er is weinig tot geen parkeerplek, alle zonbedjes zijn bezet en in het restaurant gisteravond zat het ook redelijk vol.

De zon heeft zijn kracht en hoewel we al een beetje kleur hadden kleuren we nog even lekker bij. Tegen het middaguur kleed ik mijzelf aan voor de laatste voorbereidingen voor de lange rit naar huis. Zo moet de auto nog een beetje bijgetankt worden. Ik wil niet het risico nemen morgen ochtend op de Howard Frankland Bridge out of gas te geraken. Een paar croissantjes morgenochtend zouden ook wel smaken en bovendien wil ik bij de beachshop nog voor een klein souvenir voor aan de sleutels kijken.

Tegen vijven brengen we onze handdoeken terug naar de beachboy. En doen het zelfde ritueel als de afgelopen dagen op deze vakantie. Fris als een hoentje gaan we naar de computerkamer en even over twaalven accepteert opa onze Skype oproep en wensen we ze een gelukkig Nieuwjaar.

Onze laatste dag hier in Florida, de laatste dag van het jaren vragen we Ezra wat hij wil eten en de avond er voor opperde hij al dat hij nog een pannenkoek wilde eten maar dan wel een gewone dunne. Dus vandaag taaien we opnieuw naar de Ihop voor een lekker vette pannenkoek. Als we de Ihop binnenstappen zien we een hard werkende Amerikaanse serveerster zoals je die in film kan tegenkomen, inclusief de bijbehorende stem en spraak. Met een hese rokers stem vraagt ze of we wat te drinken willen en even snel als ze aan onze tafel stond is ze weer verdwenen. We vragen ons af of het allemaal goed komt want ze heeft het duidelijk druk. Even later komt een tweede serveerster binnen, waarschijnlijk opgeroepen want wie verwacht er in zo’n tent nu zoveel drukte op oudejaarsavond. Ook deze vrouw is vriendelijk maar heeft een klank en spraak die je bij een overjarige serveerster plakt in een tv serie. Tal zegt me dan dat de serveersters zo zijn weggelopen uit een film over een vrouwengevangenis en dit kan ik alleen maar beamen. Typisch Amerikaans plaatje.

Ezra krijgt ditmaal dunne pannenkoeken. Niet één maar wel vijf. Chantal heeft een soort dik uitgevallen poffertjes te grote van een zilveren dollar. Niet dat ik weet wat hoe groot een zilveren dollar is maar dat werd op de menukaart beschreven. Ik zelf heb gewoon weer voor een stuk vlees gekozen met broccoli, champignons en uien.

Als we thuis komen wil Ezra de feestverlichting in de straat nog op de foto hebben. Deze hangen aan lantaarnpalen of staan bij restaurants of hotels voor. We nemen een serie foto’s en Ezra wordt model terwijl het de hele vakantie lastig was hem te fotograferen. Hij wilde niet op de foto en zeker niet met zijn vader.

Op het moment dat we door de straat lopen en wat versiering fotograferen horen we loeiende sirenes. Niet van één wagen maar van meerdere. Ik wil met Ezra gaan kijken. Er blijkt een grote brandweerwagen bij te staan en denk aan een erg ongeluk en dat moet je een kind van zes jaar niet aan doen om mensen met ernstig letsel te laten zien. Als we toch nog iets dichter bij stappen blijkt het om een arrestatie te gaan. Waarschijnlijk is er een achtervolging geweest en is de brandweerwagen gebruikt om de straat te blokkeren waardoor de verdachte alleen nog een parkeerplaats op kon.

Als we thuis komen is het wachten dat de klok 12 uur slaat en als dat eenmaal zo is blijkt dat er niet zo veel valt te beleven. Vuurwerk is verboden voor particulieren en alleen voor bedrijven. Je ziet dan ook bij enkele Hotels aan het strand heel mooi vuurwerk de lucht in gaan maar daar blijft het dan ook bij. In de verte hoor je wel dat er enkele grote feesten gaande zijn maar die zijn besloten. Verder is het rustig en zonder al te veel herrie kunnen we gaan slapen.

Share This:

Geef een reactie