Vrouwen boven de 40 zijn sexy of het Invisible Man syndrome?

Vrouwen boven de 40 zijn sexy of het Invisible Man syndrome?

Vrouwen boven de 40 zijn sexy of het Invisible Man syndrome?

Een blogpost van de succesvolle blogger Alex Obed heeft afgelopen maand nogal voor wat opschudding gezorgd in bloggerland. De 41-jarige Alex schrijft in zijn blog, “The new sexy: women over 40” dat vrouwen boven de 40 vaak interessanter zijn dan jongere vrouwen. Ze zijn ervaren, vol zelfvertrouwen en daardoor vrij, direct en open. Dit maakt een vrouw van boven de 40 sexy.

Niet gecharmeerd

Alex was voorheen niet gecharmeerd van dames boven de 40. Toen er voor het eerst een vrouw van boven de 40 contact zocht via zijn profiel op een datingsite, wilde hij niet reageren. Een vriendin attendeerde hem er op dat zijn leeftijdscategorie tussen de 26 en 41 lag. Ze vroeg hem waarom hij altijd met jongere vrouwen uit ging en nooit met vrouwen van zijn eigen leeftijd.

Sexy door zelfvertrouwen

Alex is hierdoor aan het denken gezet. Hij vroeg zich af waarom mannen over het algemeen altijd met jongere vrouwen daten. Hij heeft uiteindelijk de stap genomen en kwam tot een opzienbarende conclusie. Vrouwen boven de 40 zijn sexy! Vrouwen van 40 en daarboven hebben meer zelfvertrouwen door levenservaring en levenswijsheid, zo vindt hij. Dit komt volgens hem, onder ander omdat ze weten wat een relatie of huwelijk inhoudt en wat een zwangerschap betekent. De vrijgezellen 40+ dames hebben er één of meerdere lange relaties opzitten met (echt)scheiding en alle gevolgen van dien. Dit maakt dat deze vrouwen niet meer de dromen hebben waar vrouwen van 20 en 30 nog naar streven.

Onzin

Onzin! De vrouwen van je eigen leeftijd zijn altijd verder en wijzer dan het mannelijke geslacht. Zowel geestelijk als seksueel is het vrouwelijke geslacht de mannen een stap voor. Dat is een waarschijnlijk biologisch gegeven en bovendien erg interessant. Toen Alex nog met zijn lego speelde, waren zijn vrouwelijke klasgenootjes al met vriendjes bezig. Toen hij zijn eerste auto kocht, dachten de dames van zijn eigen leeftijd aan huisje, boompje, beestje. Mannen hebben nu eenmaal andere prioriteiten dan vrouwen in de bloei van hun leven.

Invisible Man Syndrome

Alex is inmiddels de 40 gepasseerd. Op die leeftijd komt het ‘Invisible Man syndrome’ om de hoek kijken. Dit meldde de Britse Daily Express in juli 2014 in haar blad. Het syndroom houdt in dat mannen, ouder dan 39, seksueel gezien vrijwel onzichtbaar worden voor jongere vrouwen.

Onderzoek

Voor het Britse onderzoek waarover de Daily Express schrijft, werden 1000 mensen ondervraagd. Meer dan de helft van deze mensen heeft aangegeven dat mannen seksueel niet meer aantrekkelijk zijn als ze tegen de veertig lopen. Kleine tegenvaller voor iemand als Alex, die actief is in de datingwereld.
Een groot deel denkt dat mannen van tegen de veertig al lang een relatie hebben. Ze zijn daarom niet de moeite waard. Toenadering en het zoeken van oogcontact blijft uit. Mannen van deze leeftijd hebben dan ook zelden sjans van een jongere vrouw.

Conclusie

Uit het onderzoek bleek ook dat het afnemen van sjans bij het uitgaan en belangrijk signaal is dat een man seksueel niet meer aantrekkelijk is. Daarbij komt dat grijs haar, dunner wordend haar, slechte of gele tanden en een dubbele kin aan het syndroom bijdragen.

Afnemen van succes

Uit dit onderzoek blijkt dus ook dat Alex zelf niet meer interessant is. Waarschijnlijk door het afnemen van het succes bij de jongere vrouwen is hij gedwongen tot daten met zijn eigen leeftijdgenoten. Dan gooi je het over een andere boeg. Dan schrijf je een complimentje op je blog naar de ervaren, wijze vrouwelijke veertigers.

Wijze vrouwen les

Voor Alex is er één wijze les. Wanneer hij zijn blik naar vrouwen eerder in het leven had verruimd, dan had hij geweten dat vrouwen in het algemeen interessant zijn. Iedere vrouw haar eigen schoonheid en uitstraling in haar eigen fase van het leven.

 

 

Share This:
Tags: 

Geef een reactie