The Florida Aquarium

The Florida Aquarium

The Florida Aquarium

Vandaag een hoop wind die nog eens fris aanvoelde ook. Chantal had het vannacht dan ook niet echt warm gehad en had hierdoor niet lekker geslapen. Een mooie dag om een bezoek te brengen aan het aquarium van Tampa. Het ligt iets verder dan het vliegveld waar we zaterdag waren aangekomen. Een groot gebouw uit glas opgetrokken ergens aan de rand van de haven vlak bij een terminal waar cruiseschepen aanleggen. Waar het hier vooral omgaat zijn de dieren die in en rond om de baai van Tampa en Florida voorkomen maar er zijn ook bijzondere zeedieren uit andere delen van de wereld te bezien. We hebben al regelmatig dit soort attracties bezocht maar steeds weer verbaas je je op nieuw dat god, als deze al bestaat vreemde kostgangers heeft.

Bij binnenkomst een grote bassin waarin de pijlstaartrog geaaid mocht worden. Van belang was dat je ze aait bij de vleugels en de romp en staart ontziet. Niet gevaarlijk maar wel goed voor een lelijke verwonding. Het aquarium is nog niet zo oud en doet zeer verzorgd en goed onderhouden aan. Ook zeesterren mogen worden geaaid. Net als de roggen met tweevingers alleen hebben deze geen gevarenzone. Waar de één heel hard aan doet voelt de ander weer zijde zacht. Er is ook nog een bassin waar duikers een show geven en zwemmen met verpleegster haaien die veelvuldig voor de kustwateren voorkomen. Geen dodelijk haai maar wel één die lelijke verwondingen kan achterlaten. De show is om drie uur en we besluiten hierop niet te wachten omdat we ook nog even van de zon willen genieten en Ezra nog even wil zwemmen.

Als we weer teruggekomen zijn in onze hotelkamer neem ik nog even wat kiekjes van de zonsondergang. Ik ben niet de enige en er komen toch heel wat leuke exemplaren uit voort. Chantal concludeert dat het ieder willekeurig plekje op aarde had kunnen wezen, zelfs Zandvoort. Maar waar hier en daar een palm zichtbaar is of het huisje van de strandjongen maakt het toch wel bijzonder.

Die avond rijden we de hoofdweg af op zoek naar een restaurant. We komen terecht bij de snapper. Een visrestaurant en hopen voor Ezra dat ze kipfingers cq vissticks serveren. Garry de ober vertelt dat ze alleen filet serveren en hoewel geen vissticks of fingers hebben ze wel een soort van scholletje voorzien van een krokant panneermeel korstje. Ezra eet de patat en een hap van het visje. Omdat het geheel de vorm van een visje heeft eet hij niet verder. Onze vis is verschrikkelijk goed en we nuttigen dan ook een heerlijke maaltijd.

Share This:

Geef een reactie