Countryside Mall, Clearwaterbeach

Countryside Mall, Clearwaterbeach

Countryside Mall, Clearwaterbeach

Als je aan Amerika denkt dan denk je aan een super groot winkelcentrum met in deze tijd natuurlijk een kerstman op een arrenslee waarmee je op de foto kan. Ben je in Amerika dan moet je er geweest zijn en dat doen we dan vandaag ook. We nemen een centrum nabij Clearwaterbeach, een centrum waar Chantal zo’n twintig jaar geleden ook zou zijn geweest. Het is nog een behoorlijk end rijden maar dit keer doen we geen tolpoortjes aan wat we wel eerder de vakantie deden toen we vanaf het vliegveld kwamen en het aquarium bezochten.

De supermall doet van buiten geweldig groot aan. Van binnen is dit eigenlijk wat verdwenen. Een soort winkelcetrum Schalkwijk maar dan iets groter en overzichtelijker. Ezra wil direct naar de speelgoedwinkel. Deze heeft opheffingsuitverkoop en we scoren er een baan van Hotwheels. Chantal koopt een paar laarzen en 2 jurkjes met legging. Dan eten we er een hotdog en de cola is direct weer ruim een halve liter met veel ijs. Zelf koop ik nog een Nike Wet/Dryshirt. Tal vindt het er niet uitzien maar het zit super lekker. A must have is een sleutelhanger van de Miami Dolphins. Het is een van messing, 2 demensionale weergave van een football helm. Ik wil hem ook maar helaas niet te vinden. zelfs niet in een souvenierswinkel van sportartikelen. En die van Tal al 20 jaar oud en bijzonder inmiddels is gebleken, al zitten we natuurlijk niet in Miami. Als we het winkelcentrum er van voor naar achter hebben gezien rijden we terug naar ons hotel.

Bij het hotel aangekomen zijn de badlakens niet meer te verkrijgen. Tal stelt voor om een paar badlakens van ons zelf uit de hotelkamer te gaan halen. We nemen plaats bij het zwembad aan het strand. Tal vermaakt Ezra en ik maak een kleine strandwandeling richting noord. Aan het strand liggen stukken schelp waaruit ik moet concluderen dat deze in perfecte staat wel erg groot moeten zijn geweest. Ik loop de hele weg met een gebogen hoofd naar de grond te staren maar een grote hele schelp vind ik niet. Bij terugkomst zit ik gewapend met mijn fototoestel achter een muurtje te wachten om Ezra eens leuk te fotograferen. Chantal verklapt dat ik er weer ben en een leuk fotomoment is vergeven. Ze kon het ook niet weten. Ezra zat te wachten tot papa terug was om eens even lekker over te gooien in het zwembad. Heerlijk als je weet dat er iemand van eigen vlees en bloed met smart op je zit te wachten.

We besluiten vanavond zelf een maaltijd te bereiden van doperwten, hamburger en gebakken aardappeltjes. Dus rijden we met de auto naar de supermarkt nog geen vijfhonderd meter verderop. We vinden al onze normale dingen zoals we doen in de Dekamarkt in Nederland maar kriel of aardappelschijfjes zijn er niet te vinden en vervangen we door magnetronpatat bij gebrek aan frituur en oven. Tot grote verbazing smaakt het hele diner door Chantal bereidt helemaal niet gek. Bovendien smaken de Erwten van Del Monte, waar dat merk in Nederland is gebleven mag Joost weten heerlijk.

Share This:

Geef een reactie