Ontwikkelingen in Sant Eularia: Nieuw Seizoen, Nieuwe Veranderingen!

Ontwikkelingen in Sant Eularia: Nieuw Seizoen, Nieuwe Veranderingen!

Ontwikkelingen in Sant Eularia: Nieuw Seizoen, Nieuwe Veranderingen!

Winterse Horecamutaties

Ieder jaar brengt de winter in Sant Eularia veranderingen in de horecawereld met zich mee. Sal Marina, een restaurant aan de boulevard, ondergaat een opmerkelijke transformatie. Bekend bij een ouder Spaans publiek, sluiten Manolo en zijn vrouw de deuren en gaat het pand een nieuwe fase in. Een broodnodige modernisering staat voor de deur, en we zijn benieuwd naar de resultaten.

Nathalia - ArteMio

Nathalia – ArteMio

Chico’s Pizza, gelegen aan de Passage, ondergaat momenteel verbouwingen. Ook Natural Point, een restaurant aan de haven met vegetarische en veganistische gerechten, staat na ongeveer vijf jaar ter overname. Een plek met gezond eten en drankjes die een nieuwe eigenaar verdient.

Op ‘het plein met het kanon’ heeft Chiara haar Italiaanse restaurant, OHM Street, geopend. Pasta’s, pincho’s, en pizza’s vullen het menu. Veranderingen waren aangekondigd voor de naastgelegen panden, maar volgens Chiara gaan deze plannen niet door. Desondanks wordt er nog steeds gekeken naar nieuwe mogelijkheden, zoals de overname van een gesloten hamburgerrestaurant op de hoek. OHM Street biedt ook glutenvrije pizza’s, bereid op de voormalige locatie van een take-away voor pizzapunten. We zijn nieuwsgierig naar de verdere ontwikkelingen in Sant Eularia’s horecalandschap.

Winkelveranderingen in het Stadscentrum
ArteMio - Santa Eularia

ArteMio – Santa Eularia

De veranderingen beperken zich niet tot de horeca; ook winkels wisselen soms snel van eigenaar. Het pand op de hoek van Carrer de Sant Joan en de Carrer de Huesca heeft na Clapes al verschillende eigenaren gezien. Na een winkel met woonaccessoires, gevolgd door een korte tijd een schoenenwinkel, is het nu de beurt aan Nathalia. Haar winkel, Artemio, biedt voornamelijk haar eigen schilderijen aan, evenals realistisch werk van andere kunstenaars. Daarnaast verkoopt ze sieraden, tassen en glaswerk. Opvallend zijn de tafeltjes en meubeltjes die ze kunstzinnig aankleedt. Een bezoek aan Artemio is een ontdekkingsreis vol artistieke pareltjes. Sant Eularia’s stadscentrum blijft evolueren, en we kijken uit naar wat het nieuwe seizoen zal brengen.

Share This:

Geef een reactie