Ambachtelijk ijs van Antarctica Heladeria

Ambachtelijk ijs van Antarctica Heladeria

Ambachtelijk ijs van Antarctica Heladeria

Ambachtelijk ijs: een ware ambacht met kwaliteit als uitgangspunt.

Het begrip “ambachtelijk ijs” wordt vaak gebruikt, maar dekt niet altijd de lading. Volgens Ursula Potters, mede-eigenaar van ijssalon Antarctica Heladeria in Santa Eularia, bereidt slechts 5% van de ijssalons wereldwijd hun producten volledig zelf, zonder toevoegingen of ingrediënten uit kant-en-klare producten. Maar wat maakt ijs nu echt ambachtelijk?

Ursula, die oorspronkelijk een opleiding tot juwelier-goudsmid volgde in Nederland, werkte lange tijd in de administratieve sector. Ze miste echter het gevoel van ambachtelijk vakmanschap dat ze had ervaren tijdens haar opleiding. Daarom besloot ze de opleiding tot ijsmaker te volgen. Ze volgde onder andere een internationale opleiding in het Italiaanse Bologna, gevolgd door een masteropleiding. Toch was dat nog niet genoeg voor haar streven naar perfectie. Ze liep een jaar stage bij de bekende ijsmaker Kees Raat in Amsterdam, om zich verder te bekwamen op het allerhoogste niveau.

Het avontuur bracht Ursula en haar man Otto naar Ibiza, waar ze een ijssalon openden in Marina Botafoch. Toen er een plek vrijkwam op de gezellige boulevard van Santa Eularia, verplaatsten ze hun zaak naar die locatie.

Antarctica Heladeria - Santa Eularia - Ibiza -

Wie Ursula aan het werk ziet, begrijpt waarom veel ijssalons kiezen voor ijs van groothandels. Het bespaart tijd en geld. “Zelfs de salons die hun eigen ijs maken, werken meestal met basismixen van groothandels. Maar ik wil alleen ijs maken waar ik voor de volle 100% achter sta en waarvan ik precies weet wat erin zit”, zegt Ursula. Zo brandt ze zelf de hazelnoten en pistachenoten, om ze vervolgens te malen voor in het ijs. Het maken van sorbetijs vereist weer een andere, zeer nauwkeurige aanpak, omdat er met water wordt gewerkt dat niet mag kristalliseren. Het gebruikte fruit is altijd vers en komt indien mogelijk van lokale producenten. Ursula maakt dagelijks vers ijs, inclusief lactose- en glutenvrije opties, omdat versheid voor haar essentieel is.

Natuurlijk heeft ook Antarctica te maken gehad met uitdagingen in het verleden, waaronder de impact van de coronacrisis. Gelukkig zijn we verheugd te kunnen zeggen dat we deze periode achter ons hebben gelaten en ons nu richten op de toekomst. Het seizoen is weer in volle gang en we zijn blij om elke dag weer vers ijs te kunnen bereiden. Hoewel het produceren van kleinere hoeveelheden wellicht minder economisch en arbeidsintensief is, zijn we vastberaden om geen concessies te doen aan de kwaliteit waar wij en onze klanten zo van genieten. Bij Antarctica Heladeria kunt u blijven rekenen op ambachtelijk ijs van de hoogste kwaliteit.


Antarctica Heladeria - Santa Eularia - Ibiza

Paseo Marítimo, Local 7, 07840 Santa Eulalia del Río, Illes Balears, Ibiza, Spanje

O. ma t/m zo 12:00 uur – 23:00 uur (wo – gesloten)

T. +34 971 31 86 09

 

30-facebook   30-instagram   OllieHeadShare This:

Geef een reactie