Afgelopen weekend

Afgelopen weekend

Afgelopen weekend

Het was weer eens een heerlijk weekend. Een zaterdag met volop zon. Dus de gedachten was ‘terug naar de kust’ en de schade bekijken die de wind de afgelopen weken hadden aangericht aan onze duinrand.

Tot mijn verbazing was er weinig tot geen schade. Maurice, eigenaar van Far Out klaagde er meer over overvloed aan zand. Door zuidwester stormen van de afgelopen weken was er weinig meer terug te vinden van de bestrating van het terras. Alles lag onder vele kubieke meters opgewaaid zand. Met een klein sjofel was hij dit dan ook aan het verwijderen om donderdag te kunnen starten met het bouwen van zijn strandtent. Maandag waren er al grote hoeveelheden zand verwijderd maar dat was nog niet waarneembaar. En dat na 3 dagen zandschuiven. Het wachten was dan ook op een grote sjofel.

Een strak blauwe lucht, een heerlijk zonnetje laag aan de hemel en strandtenten die weer worden opgezet. Dat geeft een heerlijk gevoel. Het gevoel van lente die we binnen kort mogen gaan verwelkomen. Die kleine helemaal is zijn sas lang de vloedlijn. Er waren al grote plannen hoe hij van de zomer met zijn vader weer kuilen en greppels ging graven om het kinderbadje sneller te doen vollopen bij vloed. Heerlijk!!!

’s Avonds heerlijk wat wezen drinken met mijn neef Marco en Nappie in de stad. Haarlem is niet de gezelligste stad op zaterdag maar we hebben ons er even heerlijk vermaakt die avond. Vele verschillende soorten merken bier en een paar supersterke Baco’s verder besloten we om richting huis te gaan onder protest van Nappie maar dat zijn we wel een beetje gewend.

Zondag 9.00 op Ripperda om daar te horen dat de tegenstander niet komt opdagen. Lang leven het nieuwe KNVB pasjes systeem. Dit gaan we vaker beleven. Lang niet erg wanneer dit om half drie is maar om negen uur breekt me wel een beetje op. Een winst van 6-0 op het officiële formulier dus weer een stukje dichter bij het kampioenschap. Alleen Mannie kon het niet echt schelen. Voor hem was er nu nog tijd over om te afteren. Pffff

Die middag en avond even gezellig met de oude buren doorgebracht. Een Chineesje laten komen en evenbijgepraat over zijn ouwe Volkswagen cabrio waar meer krom van was dan recht na een snelle bochten actie in IJmuiden.

Share This:
Tags: 

Geef een reactie