Restaurante Es Repós de Portals Vells

Restaurante Es Repós de Portals Vells

Restaurante Es Repós de Portals Vells

Even voorbij Magaluf, verkeersplein 8, richting het waterpark ligt Club de Golf Poniente. De kronkelige weg langs de golfclub gaat richting de baai van Portals Vells. Uiteindelijk volgt een splitsing. Rechts volg je de weg naar Playa de Portals Vells en links die naar Camino de las Playas.

Camino de las Playas

Ben je iemand die van rust houdt en geen problemen heeft met naaktrecreatie dan is Camino de las Playas het overwegen waard. Aan het strandje staat een restaurant. Voor het restaurant staat een rij ligbedjes waar van de zon genoten kan worden. De rotsen rondom het strand zijn vlak en lenen zich ook om op een badhanddoek van de zon te genieten terwijl het zoute zeewater tegen de rotsen klettert. Naakt is hier toegestaan zodat hier van de totale natuurlijke vrijheid genoten kan worden.

Playa de Portals Vells

Voor gezelligheid en lekker eten neem je de weg naar rechts. Op een doordeweekse dag is hier voldoende parkeerruimte. Ook aan dit strand staat een restaurant dat is voorzien van een groot terras. Vanaf het terras kan men makkelijk het strand op. Op het strand staat een beperkt aantal ligbedjes met parasol. Bent u niet geïnteresseerd in het huren van een ligbedje dan kunt u aan de vloedlijn voor de ligbedjes of achter aan het strand zonnebaden op een badhanddoek.

Het restaurant
Playa el Mango - Playa Portals Vells

Playa el Mango – Playa Portals Vells

Restaurante Es Repós de Portals Vells doet aan als een smoezelig oud, vervallen strandtentje. Het is al decennia in het bezit van dezelfde familie. Men runt het met hart en ziel en tomeloze inzet. Al meerdere malen heeft de plaatselijke overheid getracht het familierestaurant te onteigenen in opdracht van Madrid. Het restaurant zou illegaal en te dicht bij de kustlijn gebouwd zijn. In het hoogseizoen doen dagelijks tientallen jachten de baai van Portals Vells aan. De kleine rubberen Zodiac van het restaurant vaart regelmatig, bestuurd door de strandwacht, op en neer. Gasten worden opgehaald of terug gevaren en anders is het wel voor het bezorgen van een maaltijd aan boord.

Eten en drinken

Veel van deze jachten gaan speciaal voor anker in deze baai omdat een bezoek gebracht moet worden aan dit restaurant. Het doet vermoeden dat uiterlijke schijn bedriegt. En niets is minder waar. Wanneer we ‘s morgens bij aankomst een kijkje in de keuken nemen zien we een schone werkruimte klaar om in gebruik genomen te worden voor een nieuwe drukke dag. Als we het restaurant betreden doet dit aan als een oude strandtent. Centraal in de zaak staat een bassin met daarin levende kreeften. Als je een liefhebber bent van kreeft zoek je deze hier zelf uit. Maar vooral buiten gebeurt het. Hoewel oud en roestig ademt het algehele plaatje wel sfeer uit. In de ochtend is het vooral ‘the place’ voor een bakje café solo of café americano.

Restaurante Es Repós de Portals Vells

Restaurante Es Repós de Portals Vells

Vis- en vlees gerechten

Restaurante Es Repós de Portals Vells serveert vooral visgerechten, maar wat wil je zo dicht bij zee waar het zoute water nog net niet je grote teen raakt. Gekookte mosselen worden geserveerd in Zeeuwse pannen uit Nederland. Gebakken mosselen staan ook op menu, net als de tong, inktvis of dorade het is vers en op sublieme wijze bereid. Niet anders is het met de traditionele Spaanse rijstgerechten, de verschillende soorten paella zijn een aanrader. Geen voorstander van vis en rijst dan kan je altijd terug vallen op een lekker stukje vlees.

Traditie

Natuurlijk kunnen we hier in de middag aanschuiven voor een overheerlijk lunch. De traditionele jet set uit Puerto Portals neemt vroeg in de middag al plaats en start met aantal overheerlijke tapas. Daarbij een goed koud glas San Miguel, een rosé of een heerlijk Spaanse wijn. Tegen een uur of twee arriveert het hoofdgerecht, tafelt men na met een kan sangria. Uiteindelijk sluit men af met een café solo of café americano en is de cirkel rond.

Cala Portals Vells
Grotten Cala Portals Vells

Grotten Cala Portals Vells

Bij een bezoekje aan Cala Portals Vells hoeft u zich zeker niet te vervelen. Het staat garant voor lekker eten en drinken. Gewoon van de zon genieten is een mogelijkheid terwijl je ogen geen moment rust krijgen van de diversiteit aan mensen die het strand en het terras van het restaurant bezoeken. Er is ook nog een mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de grotten. Deze zijn niet natuurlijk ontstaan maar uitgehouwen door mensen. Het kalkzandsteen is gebruikt als materiaal voor de bouw van de Kathedraal La Seu in Palma. De kalme zee en het geleidelijk aflopende strand maakt het kindvriendelijk en uiterst geschikt voor waterspelletjes met de kids. In de vroege ochtend of avond is het ook heerlijk wandelen in de omgeving van de baai. Het is een genot om de baai uit verschillende gezichtspunten waar te nemen.

Cala Portals Velss is een aanrader voor echte strandmensen!

 

Share This:

Geef een reactie