Tijd, de invloed en gevolgen van beslissingen op jouw tijdslijn.

Tijd, de invloed en gevolgen van beslissingen op jouw tijdslijn.

Tijd, de invloed en gevolgen van beslissingen op jouw tijdslijn.

We hebben er allemaal mee te maken. We hebben er allemaal te weinig van en we komen het allemaal te kort.., ‘tijd’! We kunnen het niet vastpakken, we kunnen het niet zien en we kunnen het niet definiëren. Toch tikken er iedere dag zesentachtigduizend en vierhonderd secondes aan ons voorbij. Toch lijken deze secondes op de klok de ene keer sneller weg te tikken dan de andere keer. Dus wat is nu eigenlijk de tijd?

Er is geen absolute of universele tijd die door alle klokken aangewezen zou moeten of kunnen worden. Er is geen sprake van een absolute morele norm. Tijd is relatief! Iedereen heeft zijn of haar persoonlijke tijd. Toch komt de tijd van verschillende mensen overeen zolang ze ten opzichte van elkaar in rusttoestand verkeren. Maar zodra ze zich gaan voortbewegen, gaan hun tijden onderling verschillen

Tijd fascineert me, het houdt me bezig en zet me tot denken. Tot zover was het een klein stukje natuurkunde; maar hoe ervaren we tijd fysiek? Hoe gaat tijd langs ons heen en hoe gaat het aan ons voorbij. We hebben allen een persoonlijke tijd wat betekent dat we allen een eigen tijdslijn hebben.

Vanaf het moment dat we bestaan maken we keuzes. Bewust, onbewust al is het maar het draaien van je hand, het nemen van een stap, het nemen van een slok drinken of het nemen van een hap eten. Met het maken van deze keuzes veranderen we onbewust onze persoonlijke tijdslijn. Iedere keer weer kan een keuze je tijdslijn langer of korter maken want niets staat vast. Het nemen van een beslissing of het juist niet nemen van een beslissing, ook dat is uiteindelijk een beslissing. Ieder beslissing, ieder beweging, ieder gedachte is van invloed op de tijdlijn.., jouw tijdlijn en misschien wel die van een ander.

Mijn tijd, mijn pad maar ook jouw tijd, jouw pad is niet alleen afhankelijk van je eigen beslissingen maar staat ook onder invloed van beslissingen van anderen. Ik doorkruis jouw pad en jij de mijne door alleen dit al te lezen. Een beslissing van jou om mij een berichtje te sturen als reactie op dit blog kan mijn toekomst volledig veranderen maar ook dat van jou. Het kan mijn leven dus ook mijn pad volledig wijzigen tot een andere route. Het kan mijn doel, het einde van mijn pad met de helft verkorten. Op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd zeggen ze wel eens. Andersom is ook mogelijk en ben jij mijn reddende engel. Je zult het nooit weten, niets staat vast.

De klok! Het is maar een maateenheid. Het geeft een hele omwenteling van onze aarde weer om zijn as, onderverdeeld in meerdere kleine gelijke eenheden. Vierentwintig uren verder verdeeld onder veertienhonderd minuten of te wel zesentachtigduizend en vierhonderd secondes. Niets meer niets minder. De beweging van onze aarde zorgt er voor dat we ons onderling in een rust toestand bevinden waardoor tijd voor ons allen gelijk lijkt te verlopen Maar is dit waar? De tijd zelf is een zonderling, is iets bijzonders en het is iets onbegrijpelijks. Het heeft het alles omvattende in zich. Het leven, de dood en al het moois wat zich er tussen bevindt.

Mocht je mijn blog lezen, denk dan goed na wat je volgende stap is. Denk er over na welk pad je gaat bewandelen want ieder pad heeft een ander einde. Voor de een iets langer dan voor de ander. Maar als je de juiste keuzes neemt kan het een mooi pad zijn. Een pad waar we geen invloed op hebben maar wel waar we met veel pijn en moeite op kunnen navigeren.

Share This:

Geef een reactie