B&B Bloemen

B&B Bloemen

B&B Bloemen

Even buiten het centrum van Haarlem, driehonderd meter achter het centraal station richting Haarlem-Noord, vind je de uit red cedar hout opgetrokken bloemenkiosk van B&B Bloemen. Tegenover, en samen met de viskiosk van Leo van Rhijn zorgen ze voor een nostalgische uitstraling van het plein. De historische fontein, midden op het plein waaraan vroeger de hoge officieren van de Ripperda kazerne woonden is jaren geleden al aan het gezichtsbeeld ontnomen. Deze ligt nu verdiept in het middelpunt van een kunstmatig opgeworpen heuvel. De fontein is alleen zichtbaar als men te voet via een aantal wandelpaden, die als loopgraven door de heuvel snijden het plein oversteekt. Wat overblijft zijn een gazon op een heuvel, wat bomen en veel verkeer. De kiosken, die de gemeente het liefst ook ziet vertrekken geven nog enige sfeer en gezelligheid aan het straatbeeld.

Anno 1975

B&B Bloemen is opgestart door de ouders van Brenda en Barry, de huidige eigenaren van het bloemenbedrijf. Ron en Francien starten hun bedrijf, een bloemenkiosk op de huidige locatie in 1975 met de naam Ron’s Bloemenkiosk. In 1989 wordt het bedrijf uitgebreid met een bloembinderij en een kleine winkel aan de Schoterweg. Ondanks dat de winkel maar enkele tientallen meters verderop ligt groeit de klantenkring van winkel en kiosk voorspoedig door een steeds groter en variërend wordend assortiment. De winkel en de bloembinderij worden al snel te klein. Als het naastgelegen pand vrij komt, wordt er geen moment getwijfeld om dit pand met de extra vierkante meters te betrekken. Het succes wordt gewoon voortgezet en de kiosk en winkel worden een begrip in Haarlem.

B&B Bloemen Schoterweg

B&B Bloemen Schoterweg

B&B bloemen

In 2003, na veertien jaar hard werken, wordt er besloten dat het allemaal iets minder mag. De binderij wordt verruild voor een pakhuis in de stad en in de huidige binderij komt een meubeloutlet. De kiosk wordt aangehouden waar Brenda en Barry naar het idee van hun ouder de bloemenverkoop voortzetten. Dit is echter van korte duur, want als in 2006 de meubeloutlet het pand weer verlaat, wordt besloten de zaak uit te breiden met een winkel gespecialiseerd in rouwarrangementen. Het gehele bedrijf krijgt een facelift en gaat vanaf dan door onder de naam B&B Bloemen. Ook nu weer met een enorm succes waardoor het bedrijf groeit tot wat het nu is.

Het heden

B&B Bloemen is een dynamisch bedrijf met een jong, hardwerkend team en een no-nonsens beleid. De doelstelling is het leveren van bloemen en planten van goede kwaliteit tegen aannemelijke prijzen die over het algemeen stukken lager liggen dan bij de concurrent. Tel daar het grote en brede assortiment bij op en dan heeft u direct de reden van het grote succes.

Rouwarrangementen

Het bestellen van een rouwarrangement of bloemen bij overlijden van één van uw dierbaren is vaak niet het eerste waar de gedachte naar uit gaat. Het heeft wel prioriteit en het plaatsen of leggen van een rouwstuk bij de overledenen is van groot belang bij het rouwproces en het afscheid nemen van de overledene. Het team van B&B Bloemen kan de pijn in dat geval niet bij u wegnemen. Wel vangt het team u op in een sfeer- en smaakvolle omgeving waar u op uw gemak uw verhaal kan doen en de juiste beslissingen kunt nemen tot de keuze van het rouwarrangement. Ook hier geldt een no-nonsens beleid met het juiste gevoel en de visie waarmee het bedrijf zijn succes heeft behaald.

B&B Bloemen Transport

B&B Bloemen Transport

Het wisselen der seizoenen

Het assortiment is nauw verbonden met het wisselen van de seizoenen en de verschillende feestdagen die een heel jaar rijk is. Met Valentijnsdag, Pasen, Pinksteren, moederdag en kerst is zowel de winkel als het kiosk van B&B Bloemen naar thema aangekleed en ingericht. Met kerst wordt het kiosk omgetoverd tot een ware kerststal. Niet met dieren en kribbe maar met kerstbomen, takken en bloemen. Ook als het geen feest is, kunt u terecht om de inrichting van uw huis telkens weer aan te vullen met een kleurrijke bos bloemen. En staat de juiste kleurencombinatie er voor u niet tussen dan maakt men graag voor u een boeket naar wens. Iedere week weer anders met een visie die stamt uit 1975, een goede kwaliteit tegen een aannemelijke prijs.

Tot stand komen van de doelstelling

De visie en doelstelling van B&B Bloemen kan alleen maar tot stand komen door de jaren lange traditie en werkwijze die de familie al die jaren heeft gehanteerd. Tot aan de dag van vandaag koopt men de producten zelf in via de veilingklok van Bloemenveiling Aalsmeer. Hierdoor is de tussenhandel uitgeschakeld wat de houdbaarheid en prijs van de versproducten alleen maar ten goede komt.

Als inwoner van Haarlem moet u een keer de bloemen van B&B bloemen in huis hebben gehad. Bent u geen inwoner van Haarlem en mocht u deze mooie stad eens bezoeken, doe dan even een bezoekje aan dit bijzonder mooie traditionele bloemenbedrijf.

 

 

B&B Bloemen
Schoterweg 30-34
2021HM Haarlem

30-facebook

B&B Bloemen bedrijfspagina
B&B Bloemen op de brug
Franshalsplein 11
2021DL Haarlem

30-facebook

B&B Bloemen Vriendenpagina

 

 

Geef een reactie