Kenza Zouiten

Kenza Zouiten

Kenza Zouiten

Kenza Zouiten is een 24-jarige Zweeds/Marokkaanse vrouw, geboren en getogen in Stockholm met een grote passie en liefde voor haar familie, vrienden, mode en reizen. Blogger, model, marketeer, ontwerper, tv host, ondernemer, je kan haar noemen wat je wilt maar eigenlijk weet ze het zelf niet. Laten we zeggen dat ze haar leven leeft en daar uit haalt wat er uit te halen valt door iedere kans ten volste te benutten om haar dromen uit te laten komen. Het belangrijkste van alles is dat ze dit met veel lol, overtuiging en heel veel plezier doet.

Het begon allemaal toen ze 15 jaar oud was. Ze startte een webblog, een dagboek over een normale tiener en haar tienerleven met alles wat daarbij komt kijken. School, vrienden, vriendje en familieproblemen, absoluut zonder het idee dat het haar hele leven zou veranderen.

Het duurde niet lang voordat Kenzas.se het grootste webblog van Zweden werd. De krant begon te schrijven over het hoge dataverkeer dat haar webblog genereerde. Ze was 16 en iedereen wilde weten wie dat meisje was met al die duizenden lezers die haar webblog iedere dag bezochten. Fotoshoots, radio-interviews en televisie-interviews volgden.

Ze vroeg zich af wat ze er aan had. Ze was nog steeds als iedere andere tiener. Ze zat nog op school en had nog geen idee wat het leven bracht en wat ze in het leven moest gaan doen. Misschien was dat wel waar de lezers van haar blog nieuwsgierig naar waren. Een meisje als geen ander die gewoon doet wat ieder ander meisje van die leeftijd doet en er voor kiest haar eigen weg te volgen. Ondanks de bezwaren van de mensen om haar heen begon ze als 16-jarig meisje haar eigen bedrijf. Terwijl ze meer onafhankelijk werd, groeide haar interesse voor mode, muziek en reizen. Haar eerste grote project was het ontwerpen van een collectie voor Jofama (By Kenza) en ze werd ook werkzaam als VJ voor MTV. Ieder project maakte haar een beetje angstig, het maakte haar gek en nerveus maar ze zag het iedere keer weer als een uitdaging.

Door hard werken en leuke, lieve mensen om haar heen die haar in alles steunen staat ze hier dan toch. Ze heeft nog steeds het grootste blog van Scandinavië met enkele honderden duizenden unieke bezoekers per week, en een vele droom projecten achter haar.

  • Televisiepresentatrice voor MTV (aantal malen op rij MTV Europe Music Awards)
  • Modelljakten (samen met Elite Model Management) en Kenza & Tyra Show
  • Sieraden collectie voor Guldfynd.
  • 30+ Covers van tijdschriften.
  • Commercials en andere samenwerkingen met zowel Zweedse als internationale merken.
  • Deelname aan Let’s Dance (Zweedse “Dansen met de sterren”).
  • Winnaar van verschillende blog awards
  • Een eigen kleding label IvyRevel ( www.ivyrevel.com ) gelanceerd in juni 2013.

Wat er momenteel met haar gebeurt is realiteit. Daar moet zij zichzelf iedere dag weer aan herinneren. Hoewel er misschien nog veel meer te bereiken valt, één ding is glashelder, ze zou nooit zover gekomen zijn zonder de steun van de geweldige lezers van haar blog.

Awards:
The blog of the year – VeckoRevyn Blog Awards 2008
Fashion blog of the year – Finest Awards 2009
Personal blog of the year – Finest Awards 2009
Fashion blog of the year – Aftonbladets stora bloggpris 2009
Fashion blog of the year – Finest Awards 2010
From blog to TV (Modelljakten @ Kanal 5) – Finest Awards 2011
Elite blog of the year – VeckoRevyn Blog Awards 2011
Best international blog – Bloglovin Awards New York 2012
Fashion blog of the year – Finest awards 2013
Personal blog of the year – Finest awards 2013
Best international blog – VeckoRevyn Blog Awards 2013
Most Influential Fashion blogger – Stylight Fashion Blogger Awards Berlin 2014
Business blog of the year – VeckoRevyn Blog Awards 2014
Celebrity blog of the year – Finest Awards 2014
Look of the year – ELLE Awards 2015
Fashion blog of the year – Finest Awards 2015
The award of Honour – Finest Awards 2015

 

 

Share This: