Plastic tas actie bij Groentenspecialist Bulters.

Plastic tas actie bij Groentenspecialist Bulters.

Plastic tas actie bij Groentenspecialist Bulters.

Groentenspecialist Bulters uit Haarlem heeft een ludieke actie gevonden om het goede doel van Alpe d’HuZes financieel te steunen. Zo zal de totale opbrengst van de plastic tas in februari ten goede komen om te strijden voor de overwinning op kanker.

Plastic tas bij wet verboden

Sinds 1 januari 2016 is het verstrekken van plastic tasjes bij aankoop van food en non-food artikelen bij de wet verboden. Het doel hiervan is om zwerfvuil op straat en in zee tegen te gaan en verspilling van grondstoffen te voorkomen. Het is de Europese Unie die alle lidstaten heeft verplicht het gebruik van plastic tassen te verminderen. Nederland voldoet met het verbod op gratis plastic tassen aan deze Europese verplichting.

Plastic tas

Plastic tas

Vergoeding voor plastic tas

Wanneer je als klant toch een plastic tas wilt dan betaal je hiervoor een kleine vergoeding. De winkeliers mogen zelf een prijs bepalen voor het verstrekken van een plastic tas. Op de website van de Rijksoverheid wordt een richtprijs van € 0,25 aangegeven.

Over groentenspecialist Bulters

De Noord-Hollandse groentenspecialist uit Haarlem is al jarenlang een veelzijdige groente- en fruitspeciaalzaak met een rijke historie. Vanaf de start in augustus 1964 is de groentewinkel, gelegen op de hoek van de Maas- en Rijnstraat direct een succes. In de loop der jaren verdwijnen de melkboer, bakker, groenteman en slager steeds meer uit het straatbeeld. Hoewel de grote supermarkten steeds meer oprukken houden Jos en Cili Bulters stand.

Tijd doorstaan

Creativiteit, uithoudings-, aanpassings- en doorzettingsvermogen zijn nodig geweest om de druk van de grote supermarkten te weerstaan. Zo is de winkel in de loop der jaren uitgebreid met een snij- en kookkeuken en zijn er meerdere verbouwingen geweest. Stamppotten, soepen en salades worden sinds die tijd op een professionele manier bereid. Beide zoons Eric en Jos jr. werken mee in het bedrijf waardoor een hecht familie bedrijf ontstaat met de gezelligheid van vroeger in een modern jasje.

Creatief
Eric en Jos

Eric en Jos

Dat ze creatief zijn bij Groentenspecialist Bulters bewijst deze actie van de plastic tas wel. Hoewel er een stukje service naar de klant verdwijnt weten ze er bij Groentenspecialist Bulters altijd weer een positieve draai aan te geven. We vergeven het als deze maand in Haarlem-Noord nog massaal de ouderwetse stoffen draagtas wordt vergeten. Daarna geven we gewoon ouderwets, onze eigen boodschappentas af aan de groenteman. Een stukje nostalgie terug in de moderne groentezaak.

 

 


agf Bulters

agf Bulters


Share This:

Geef een reactie